Belépés
Helló mindenki !
... étcsokoládéval összekeverjük.
A lehűtött forralt bort apránként a tojássárgájás masszához keverjük, majd a lisztes keveréket is hozzákeverjük, a végén pedig a kemény...
Ehető!
...
3-5-(6,5) x 1 cm, hengeres, görbülhet, lehet orsószerűen elkeskenyedő vagy gyökerező bázisú, nyálkás, a nyálka a kalap alatt könnyezőnek tűnik; száraz időben a kalap alatt szemcsés, alatta finoman hosszanti szálas; színe fehér

Hús:
fehér, törékeny, lisztes szagú, íz nem jellemző

Termőhely és idő:
lomberdőben, főleg bükkösökben

Spór...
Sokféle MUFFIN


Répás muffin

Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 alma
2 evőkanál liszt
30 dkg kristálycukor
20 dkg margarin
1 zacskó sütőpor


Elkészítés:
A répát és az almát meghámozom, majd egy tálba reszelem. Fokozatosan hozzákeverem a lisztet, a cukrot, a sütőport,...
Nincs Cím
... is volt. A lányok
elkacagták magukat, össze-vissza csókolgatták
Mony először is leült, aztán jobbról-balról a combjára ültette
a lányokat, s felhajtotta a szoknyájukat, de finoman,
illedelmesen, csak annyira, hogy érezze bőrén a csupasz feneküket.
Aztán birizgálni kezdte a puncijukat, az egyiket
jobbal, a másikat ballal, a lányok meg a faszát csikland...
Húsvéti receptek
... a szeletek nagyságának megfelelő lapokra nyújtjuk ki a tésztát. Csomagoljuk bele a sonkát a tésztába, fektessük kiolajozott tepsibe, tetejét szurkáljuk meg villával, valamint ujjunkkal finoman húzzunk bele ferdén 2-3 barázdát, majd kenjük meg híg, lisztes vízzel. Félórányi kelesztés után tegyük forró sütőbe. 20 percnyi sülés után a sütő melegét mérsékeljük közepesre, és így süssü...
11 ezer
... A lá-
nyok elkacagták magukat, össze-vissza csókolgatták
Mony először is leült, aztán jobbról-balról a combjára ül-
tette a lányokat, s felhajtotta a szoknyájukat, de finoman,
illedelmesen, csak annyira, hogy érezze bőrén a csupasz fe-
neküket. Aztán birizgálni kezdte a puncijukat, az egyiket
jobbal, a másikat ballal, a lányok meg a faszát csikl...
sütigyűjtemény
... hozzáadjuk, végül a lisztet is beleszitáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben közepes lángon (180 °C-on) kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük. Ezután a tetejét finoman meglisztezzük és a tésztát a lisztes felével lefelé egy deszkára, borítjuk. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd a papírt óvatosan lehúzzuk róla. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A bor...
sós túrós galuska
... szokás. Pár (5-8) perc alatt puhára főzzük, de ügyeljünk arra, hogy ne főjjön szét.
5. A leszűrt galuskák...
Mézes sütik-válogassatok
... adagokban dolgozzunk bele 30 dg lisztet. Ezután gyújtsuk be a sütőt, állítsuk 1800C-ra (nyolc osztású skálán 3. fokozat), majd a megmaradt tojásfehérjét verjük kemény habbá, és egy főzőkanállal finoman forgassuk a tésztába. Végül a sűrű masszát öntsük a kivajazott tepsibe, egyenletesen kenjük szét benne, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és mérsékelt tűzön süssük kb. 25 percig,...
Sok-sok recept amit e-mailben kaptam
... lisztet keverünk, majd a piskótákat 22 cm-es kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett tortaformában külön-külön megsütjük. Az egyik kakaós piskótalapot a tortaformába helyezzük, és finoman meglocsoljuk a rumos öntettel. Rákenjük a krém harmadát, és megszórjuk rumba áztatott mazsolával, meg durvára vágott dióval. Befedjük a sima piskótával, locsolunk, kenünk és szórunk. Er...
Édességek, desszertek
... víz ne forrjon és ne legyen túl forró.) Amikor a hab elkészült, vegyük ki a tálat a vízfürdőből és a lehűlésig folytassuk a habverést. Adjuk hozzá a felvert tejszínt és a porcukrot is. Finoman törjük össze az áfonyát és keverjük a habhoz, majd azt öntsük parfé- vagy tortaformába és fagyasszuk le.
A szederhabhoz legelőbb a tejet forraljuk fel egy vastagaljú lábasban. Verjük f...
Egészséges ételek ínyenceknek
... ugyan, de a lassú sütés alatt is kialakul a kívánt íz. Végül üssünk fel 4 tojást, szórjunk rá fél mokkáskanál sót, és jól felverve öntsük a lecsóra. Teljes lángon ide-oda tologatva finoman kevergessük, amíg megszilárdul. A lecsó akkor lesz ízletes, ha a ráöntött tojás nem esik szét apró golyókra a magas víztartalom miatt, hanem szálasan kocsonyásodik, mint a tojásrántotta. A...
Nem csak lisztérzékenyeknek
... felhasználásig félre tesszük. Tűzálló tálat vajjal kikenünk. Az első palacsintát a tál aljára helyezzük, megkenjük a már elkészített diótöltelékkel, erre egy másik palacsintát teszünk, melyre finoman reszelt csokoládét szórunk. Ismét palacsintát helyezünk rá, és a túrótöltelékkel kenjük meg. Ismét palacsintát teszünk rá, és barackízzel kenünk meg. Ebben a sorrendben rétegezzük a p...
Erdélyi mézeskalács
... Kiszaggatjuk, megfelelő távolságra rakjuk egymástól a tepsibe. Néhány perc alatt barnás pirosra sütjük ( kb. 200 oC-on ).

Díszítés:
A fenti adaghoz hozzávalók:
12 dkg nagyon finoman átszitált porcukor, 1 friss tojásfehérje. A tojásfehérjét habbá verjük, közben fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. A máz akkor jó, amikor ,,szálat húz". A megírt sütemé...
Delamerikai karamellas
... belőle kerek lapokat. Süssük kb. 10 percig. Ne legyen barna! Miután kihűlt kenjük meg a lapok felének a laposabbik oldalát a karamell krémmel, majd borítsunk rájuk egy másikat. Szórjuk me...
Sütemények
... tesszük, és valamilyen lekvárral megkenjük.

Krém: 40 dkg darált dió, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 4 tojásfehérje. A cukrot, a tojásfehérjével kemény habbá verjük, majd finoman belekeverjük a darált diót és a vaníliás cukrot. Az így elkészített krémet a tésztára kenjük. A maradék tésztát elsodorjuk és berácsozzuk vele a süteményt. Előmelegített sütőben addig...
fozes-sutes recept
... elkészítjük a tölteléket. A tojások sárgáját a kétféle cukorral elkeverjük majd hozzáadjuk az áttört túrót, a babapiskóta morzsát valamint a citrom héját. A tojások fehérjét felverjük és finoman hozzákavarjuk a túrós töltelékhez. Ezután összeállítjuk a süteményt.
Kivajazott, lisztezett tepsibe belereszeljük (a reszelő legnagyobb lyukán) az egyik cipót, rárakjuk a tölteléket, ...
Borkrémes tekercs
... végül a lisztet is beleszitáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben közepes lángon (180 °C-on) kb. 20 percig, tűpróbáig sütjük.

Ezután a tetejét finoman meglisztezzük és a tésztát a lisztes felével lefelé egy deszkára, borítjuk. Néhány percig hűlni hagyjuk, majd a papírt óvatosan lehúzzuk róla. Amíg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A bort...
Jó receptek
... receptet.
Hozzávalók a majonézhez:
2 db tojássárgája,
1 egész citrom leve,
1 csapott mokkáskanál só,
1 púpos teáskanál kristálycukor,
frissen őrölt bors (csak finoman...),
kb. 2-3 dl olaj vegyesen: napraforgó-, szőlőmag-, és dióolaj,
1 teáskanál mustár.

A kész salátához még:
1 körte,
zellerlevelek,
lilahagyma,
...
Magyar Recepttár
...


DPG Recepttár 271.




















Barangolás Nagy-Magyarországon






















Tartalomjegyzék

DPG Recepttár 271. 1
B...
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Sokféle MUFFIN, Nincs Cím, Magyar Recepttár, Barangolás Nagy-Magyarországon, lehűtött forralt, tojássárgájás masszához, lisztes keveréket, végén pedig, kalap alatt, almát meghámozom, tálba reszelem, combjára ültette, csupasz feneküket, másikat ballal, faszát csikland, szeletek nagyságának, sütő melegét, faszát csikl, tetejét finoman, lisztes felével, papírt óvatosan, leszűrt galuskák, megmaradt tojásfehérjét, főzőkanállal finoman, sűrű masszát, kivajazott tepsibe, előmelegített sütőbe, egyik kakaós, tortaformába helyezzük, rumos öntettel, krém harmadát, sima piskótával, lehűlésig folytassuk, felvert tejszínt, szederhabhoz legelőbb, tejet forraljuk, vastagaljú lábasban, lassú sütés, lecsó akkor, ráöntött tojás, magas víztartalom, első palacsintát, másik palacsintát, túrótöltelékkel kenjük, sorrendben rétegezzük, fenti adaghoz, tojásfehérjét habbá, megírt sütemé, lapok felének, laposabbik oldalát, karamell krémmel, tojásfehérjével kemény, darált diót, vaníliás cukrot, tésztára kenjük, maradék tésztát,
© 2013 TVN.HU Kft.